Smartphone

Samsung laat vouwbare smartphone aan de wereld zien, maar geeft verder geen details

2 Het eerste prototype van de vouwbare Samsung. © AP

Samsung heeft zijn eerste smartphone met vouwbaar scherm aan de wereld laten zien. Voorlopig gaat het enkel om een prototype dat “pas in de komende maanden” in productie gaat. Het toestel werd heel kort getoond tijdens de Samsung Developer Conference 2018 in San Francisco, waar de Zuid-Koreaanse techreus onder andere ook nieuws over de virtuele assistent Bixby onthulde.

2 Samsung-topman Justin Denision © AFP

Het toestel werd niet alleen in een flashy video getoond, maar ook al kort gedemonstreerd op het podium door topman Justin Denision, die het toestel plots uit zijn binnenzak haalde. Het plooibare scherm zorgt ervoor dat de smartphone opgevouwen kan worden. In uitgevouwen toestand heeft het toestel een schermdiagonaal van 7,3 inch (18,5 centimeter). “Wanneer het open is, is het een tablet die de ervaring biedt van een groot scherm. Wanneer je het sluit, is het telefoon die in je broekzak past”, aldus Denision.

Samsung noemt het plooischerm zijn “Infinity Flex Display”. “Het combineert het beste van twee werelden: een compacte smartphone die je kunt uitvouwen tot een groot display”, klinkt het promopraatje. “Je mobiele ervaring past zich naadloos aan het veranderende scherm aan en tegelijkertijd kun je ook nog eens drie actieve apps open hebben.”

nieuws

cult

zine