technologie

Samsung Galaxy S8 vs. iPhone 7: welke smartphone is de beste voor jou?

3 © sf

In de ene hoek: de Galaxy S8, het nieuwe topmodel van het Zuid-Koreaanse Samsung. In de andere: de iPhone 7, sinds eind vorig jaar de evergreen van concurrent Apple. Tijd om de twee prijsvechters eens tegenover elkaar te zetten: welke van de twee zou iets voor jou zijn?

Scherm

Het scherm van de Galaxy S8, een oledscherm met een resolutie van 2960x1440 pixels, heeft een stevig voetje voor op de 1920x1080 beeldpunten van het 'gewone' lcd-paneel dat in de iPhone 7 zit. Al is het mogelijk dat Apple binnenkort ook overschakelt naar oled, dat veel mooiere kleuren en scherpere zwartwaarden biedt. Hoge resolutie betekent ook een sneller gedraineerde batterij, maar de Samsung Galaxy S8 heeft als een van weinige smartphones een functie om die resolutie bij te stellen.

Camera

De ingebouwde 12-megapixelcamera in de Galaxy S8 is, qua technische specificaties, dezelfde als die in de S7. Qua kracht kan de camera in de iPhone 7 zich er ondertussen mee meten: Apple, dat jarenlang achterop hinkte wat de camera in zijn toestellen betreft, heeft een stevige inhaalbeweging gemaakt. Per definitie is de kracht van de ingebouwde camera niet langer een verkoopsargument.

3 © Tweakers

Software

Voor een groot stuk is de keuze van het besturingssysteem - Android 7.0 voor de Galaxy S8, iOS 10 voor de iPhone 7 - gebaseerd op persoonlijke keuze. De belangrijkste verschillen zitten dan ook in het puur cosmetische en de kleine nichefuncties: iOS 10 laat vanaf nu bijvoorbeeld het nemen van foto's in RAW-formaat toe, en Samsungs versie van Android 7.0 laat zich voorstaan op zijn bijregelbaarheid.

Accuduur

Na de batterij-sores met de Galaxy Note 7 heeft Samsung zich wat ingehouden wat de batterij van zijn nieuwe vlaggenschip betreft: zeker met de krachtige interne hardware en de hoge resolutie van het scherm is de batterijkracht aan de krappe kant. Maar de batterij is nog steeds goed voor zo'n 10 uur ononderbroken webbrowsen. De accu in de iPhone 7 doet het nèt iets minder, maar Apple heeft wat dat betreft wel een ruime achterstand van de afgelopen jaren goedgemaakt.

3 © Tweakers


Bekijk hier de Samsung Galaxy S8 en de iPhone 7

Meer technologienieuws op Tweakers:
Lees hier een uitgebreide review van de Samsung Galaxy S8
Lees hier een uitgebreide review van de Apple iPhone 7
Apple wil producten van alleen gerecycled materiaal gaan maken