technologie

Microsoft-oprichter Paul Allen (65) overleden

2 Paul Allen is op 65-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan lymfeklierkanker. © AP

Paul Allen, een van de oprichters van Microsoft, is op 65-jarige leeftijd overleden. Allen, die samen met zijn jeugdvriend Bill Gates in 1975 het Amerikaanse computerconcern Microsoft oprichtte, leed aan lymfeklierkanker.

Zijn eigen investeringsmaatschappij Vulcan maakte het nieuws van het overlijden maandag bekend. "Met grote droefheid melden wij het heengaan van onze oprichter Paul G. Allen, mede-oprichter van Microsoft, filantroop, natuurbeschermer, musicus en groot liefhebber van kunst."

lees verder onder de tweet:

Begin deze maand werd al bekend dat Allen opnieuw leed aan non-hodgkinlymfoom, dezelfde ziekte die ook in 2009 bij hem werd geconstateerd. Hij liet toen nog weten optimistisch te zijn over de behandelingen die hij kreeg.

Allen richtte in 1975 met Bill Gates het Amerikaanse softwarebedrijf Microsoft op. Hij verliet Microsoft in 1983. Topman Satya Nadella laat weten dat "Allens bijdragen aan ons bedrijf, onze industrie en aan onze gemeenschap'' onmisbaar zijn geweest.

Allen, die een fanatieke sportfan was, was eigenaar van de Portland Trail Blazers, een basketbalteam en van de Seattle Seahawks, een American Football-team. Hij overleed in zijn geboortestad Seattle.

2 Begin deze maand werd al bekend dat Allen opnieuw leed aan non-hodgkinlymfoom, dezelfde ziekte die ook in 2009 bij hem werd geconstateerd. Hij liet toen nog weten optimistisch te zijn over de behandelingen die hij kreeg. © AFP

nieuws

cult

zine