technologie

Mediabedrijven lanceren eenmalige nieuwsapp Media App

1 © kos

Enkele Vlaamse mediaspelers hebben maandag in samenwerking met het iMinds Media Innovatie Centrum de "Media App" gelanceerd. Deze app is een eenmalige digitale nieuwspublicatie waarin journalisten en medewerkers uit de Vlaamse mediasector berichten hoe onze media er in de toekomst zouden kunnen uitzien.

De app, die maandag werd gelanceerd tijdens de Staten-Generaal van de Media, bundelt tekst, beeld, infografieken en video. De app kan gratis worden gedownload door tablet- en pc-gebruikers.

De Media App werd ontwikkeld op het NextGen digitale publishing platform van het Vlaamse bedrijf Twipe. De app bundelt een verscheidenheid aan content van Apache, Belga, De Morgen, De Tijd, Gazet van Antwerpen, Het Nieuwsblad, Humo, Libelle, Medialaan, Newsmonkey, P-Magazine, SBS België, Story, Trends, TV Brussel en de VRT.

"Deze Media App is een digitale nieuwspublicatie", zegt Martijn Bal, directeur van het iMinds Media Innovatie Centrum. "Zij werpen hiermee een blik op de mogelijke toekomst van de media. En vandaag delen ze ook hun impressies van de Staten-Generaal met het grote publiek."

Dowload de app hier uit de Apple App Store en Google Play.

nieuws

cult

zine