Gamen

"Maker Fortnite maakt miljarden winst"

1 © ANP

Het populaire computerspel Fortnite was voor ontwikkelaar Epic Games goed voor een winst van 2,6 miljard euro. Volgens bronnen van de doorgaans goedgeïnformeerde nieuwswebsite TechCrunch heeft Epic Games dat te danken aan de goede verkopen rond het schietspel.

Fortnite is eigenlijk een gratis spel, maar gamers kunnen er allerlei extra's in aanschaffen. Ook bestaan er uitgaven van het spel waarvoor wel moet worden betaald, waardoor er toch heel wat geld gemoeid gaat met het spel.

Epic Games heeft zelf nooit omzetcijfers naar buiten gebracht met betrekking tot Fortnite, dat onder meer verkrijgbaar is voor de consoles PlayStation 4 van Sony en Xbox One van Microsoft. Volgens de website telt Fortnite 125 miljoen spelers.

Tegenover TechCrunch weigerde het bedrijf commentaar te geven. De onderneming is sinds 2012 voor 40 procent in handen van de Chinese internetgigant Tencent, maker van socialemedia-app WeChat. Het uit 1991 stammende Epic Games ontwikkelde eerder spellen als Unreal en Gears of War.

nieuws

cult

zine