Smartphones

Koop nu geen nieuwe smartphone. Je zult er spijt van krijgen

Gewoon nog even wachten

Wie eraan denkt om binnenkort een nieuwe smartphone te kopen, doet dat beter niet. Als je vandaag een nieuwe smartphone koopt, heb je daar binnen een aantal maanden waarschijnlijk weer spijt van.

2 Een conceptfoto van hoe het volgende vlaggenschip van Samsung er zou kunnen uitzien. © rv
Share

Wie nu een nieuwe telefoon koopt, mag er van uitgaan dat die in april weer verouderd is

Dat heeft alles, of toch veel, te maken met het Mobile World Congress dat eind deze maand plaatsvindt in Barcelona. Daar worden een hoop nieuwe knappe smartphones voorgesteld die in de weken en maanden daarop in de winkel liggen. 

Wie vandaag een nieuwe telefoon koopt, mag er van uitgaan dat die in april weer sterk verouderd is.

Met uitzondering van Apple zullen topmerken als Samsung, Nokia, Lenovo, Huawei, LG en Sony er hun nieuwe slimme telefoons voorstellen. En zelfs als de smartphonemerken in Barcelona hun nieuwe vlaggenschepen niet voorstellen –Samsung, kuch – doen ze dat wel op speciale persconferenties in de maanden daarna. 

Apple-gebruikers kunnen wel nog even met een gerust hart blijven kopen. De iPhone 7 blijft nog zeker tot september het belangrijkste vlaggenschip van de techgigant. Het is nog niet duidelijk of Apple, die deze week zijn beste kwartaal aller tijden aankondigde, ook zijn iPhone SE zal updaten. De kleinere 4 inch-telefoon kwam vorig jaar voor het eerst uit in maart.

Dit is wat we mogen verwachten van de verschillende merken.

Samsung

Samsung heeft iets goed te maken na het debacle met de ontvlambare Note 7. Samsung gaat op het MWC in Barcelona nog niet zijn langverwachte Galaxy S8 presenteren, maar we gaan vermoedelijk wel "iets" zien. 

Het nieuwe vlaggenschip van Samsung wordt naar alle waarschijnlijkheid in maart gelanceerd tijdens een groots evenement in New York. De telefoon zal vermoedelijk een heel nieuw uiterlijk krijgen met een gekromd scherm. De knop aan de onderkant wordt mogelijk geschrapt, zodat de hele voorkant bijna uit scherm zal bestaan. 

Bovendien zal de nieuwe telefoon voor het eerst Samsungs nieuwe digitale assistent aan boord hebben. Die is gemaakt door een nieuwe start-up van de originele bedenkers van Siri, dat Samsung heeft overgekocht.

Sony

2 De Xperia Z4-smartphone van Sony. © reuters

Sony zou een heus smartphonefestijn in petto hebben voor MWC. Het bedrijf zou volgens de laatste geruchten niet één, maar vijf nieuwe smartphones onthullen met diverse formaten in verschillende prijsklassen.

Dat is een nieuwe richting voor het bedrijf, die normaal gezien maar een toestel of twee toonde tijdens de conferentie. Voor het echte toptoestel moeten we mogelijk tot na MWC wachten.

Huawei

Huawei heeft zijn uitnodigingen ook al verstuurd. De Chinese smartphonefabrikant zal tijdens MWC een nieuw vlaggenschip aankondigen. Het zou daarbij kunnen gaan om de langverwachte Huawei P10, de opvolger van de P9, met een dubbele camera en een scherm met afrondingen.

Wiko

Het Franse Wiko staat bekend om zijn gunstig geprijsde smartphones met prima specificaties. Dit jaar komt het bedrijf naar eigen zeggen met een "grootse aankondiging" tijdens het Mobile World Congress. 

Komen ook met nieuwe smartphones

Nokia. Want ja, Nokia leeft nog steeds;

LG zou zijn G6-smartphone uitbrengen op MWC, die een scherm met een 18:9-ratio zou hebben;

Lenovo: verwacht nieuwe modellen van de Moto-telefoons met uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding;

HTC komt met een nieuw vlaggenschip;

TCL, het bedrijf achter de ooit zo populaire BlackBerry-telefoon.

nieuws

cult

zine