technologie

Het poetsen beu? Met deze technologie gaat het sneller

5 © RV iRobot

Kijk je, wanneer je je woonst een grondige beurt aan het geven bent, ook altijd zo uit naar het éinde van de poetswerkzaamheden? Dan helpen deze vier producten misschien om wat tijd eraf te knijpen.

1 / Stofzuigrobot

5 © iRobot

Stofzuigen is, om te beginnen, al iets wat je niet noodzakelijk nog zelf hoeft te doen. De eerste stofzuigrobots kwamen een tiental jaar geleden op de markt, en apparaten van merken als iRobot, Dirt Devil, Samsung en LG zijn inmiddels exponentieel accurater dan die eerste producten. Ze nemen iedere hoek in huis mee in hun routine (probeer alleen hun logica niet te snappen), en gaan ook autonoom terug naar hun basisstation wanneer hun reservoir moet worden geleegd. Kortom: dat stofzuigen kun je gewoon al helemaal uit handen geven.

2 / Vaatwasmachine

5 © Siemens

De klassieker onder de poetshulpmachines, die de tijd van je poets- en keukentaken alvast met zo'n half uur korter maakt, is de vaatwasmachine. Sinds de late jaren 70 zorgen ze ervoor dat je de vuile vaat gewoon in hun rek kunt duwen, en klaar. Moderne versies kunnen tegenwoordig tot 16 couverts tegelijkertijd afwassen, zijn muisstil, en verbruiken minder en minder water en energie.

3 / Droogstrijkijzer

5 © Miele

Na het wassen komt het strijken. Maar met een droogstrijkijzer hoeft daar niet noodzakelijk het drogen tussenin te komen. Dankzij hun hete strijkzool zonder stoom kun je er nog vochtige kledij mee strijken. Droogstrijkijzers zijn in de regel goedkoper dan stoomstrijkijzers, en dat heeft ook zo zijn redenen: mét stoom heb je een beter resultaat. Maar wanneer er vooral haast bij is, dan is dit een uitstekende optie.

4 / Hogedrukreiniger

5 © Kärcher

Als je je terras écht proper wilt krijgen, of oppervlakken aan en rond het huis van mos wilt ontdoen, is de hogedrukreiniger je beste vriend. Hun kracht wordt steeds groter (een druk van 180 bar wordt stilaan de standaard), en er is een ruime keuze aan accessoires ontstaan (borstels, terrasreinigers, enzovoort).


Meer technologienieuws:
Dit zijn de vijf populairste digitale camera's van het moment

Vijf smartphones met de beste verhouding prijs-kwaliteit

Sony presenteert RX10 IV-camera met fotografeersnelheid van 24fps


nieuws

cult

zine