Privacy

Het nieuwe wurg-privacybeleid van Facebook: dit verandert er vanaf vandaag

Gaat Facebook zijn boekje te buiten?

3 © REUTERS

Als je vandaag op Facebook bent geweest, is het al te laat. Je ging automatisch akkoord met de meest verregaande gebruiksvoorwaarden ooit. Wat Mark Zuckerberg gisteren nog niet over je vastlegde, doet hij vanaf vandaag wel. Maar wat is dat dan precies?

Share

Facebook weet niet alleen het type van je telefoon, maar ook het batterijpercentage, je telefoonnummer, met welke provider je belt en zowat alles dat het technisch kan bijhouden

Facebook gaat ver in zijn nieuwe voorwaarden: het houdt vanaf vandaag voortdurend uw locatie in de gaten, krijgt informatie over WhatsApp- en Instagramberichten doorgespeeld en weet zelfs naar welke websites je surft.

De sociaalnetwerksite weet zelf ook wel dat zijn gebruikers bijna nooit de voorwaarden lezen en blindelings op akkoord klikken. De kans is groot dat je zelf ook de e-mail en de melding over de nieuwe gebruiksvoorwaarden van vandaag voor het gemak hebt overgeslagen. Hier volgt een herkansing in klare taal, want de impact op jou en de 1,4 miljard andere Facebookgebruikers is te groot om zomaar voorbij te laten gaan.

nieuws

cult

zine