technologie

Het is zover! Dit is nieuwe Nokia 3310

- KVE - Bron: VTM Nieuws, Nokia
1 © Nokia

Wat al gefluisterd werd, is nu ook bevestigd. Een stukje nostalgie keert terug. Op het 'Mobile World Congress' in Barcelona is de nieuwe Nokia 3310 voorgesteld.

De klassieke mobiele telefoon is herboren in een hedendaags ontwerp: dun, licht en duurzaam. De nieuwe versie is verkrijgbaar in het felrood, donkerblauw, geel en grijs, en zal maar 79 gram wegen (vergeleken met 133 gram vroeger). Het toestel beschikt over een scherm in kleur en bluetooth.

De 3310 heeft een gesprekstijd van 22 uur en een stand-bytijd van een maand. Nokia heeft verklaard dat je met deze mobiel ook op internet zal kunnen surfen, maar wel enkel op 2,5 G, wat een stuk trager is dan de bestaande 4G-netwerken waar de meeste smartphones mee werken.

Bovendien zullen de liefhebbers van dit legendarische toestel ook een vernieuwde versie van het spelletje 'Snake' kunnen spelen en genieten van de bekende Nokia ringtone.

Daarnaast zijn in beperkte mate apps te gebruiken en beschikt de 3310 eveneens over een radio-functie. Foto's maken, kan ook, al moet je het dan met slechts twee megapixels stellen.

De gemiddelde wereldwijde retail adviesprijs voor dit toestel is wel heel gunstig: 49 euro. De 3310 zal normaal in april op de markt komen.

nieuws

cult

zine