Artificiële intelligentie

Geen zin om te sms'en? Google test robot die voor jou met je vrienden chat

- Redactie - Bron: The Guardian
1 © Thinkstock

Om met vrienden bij te praten, hoef je al lang niet meer de telefoon op te nemen of in je auto te stappen. Voor wie nu ook geen zin meer heeft om berichtjes te typen via WhatsApp, Facebook of sms, werkt Google aan een robot die ook die taak van je overneemt.

Het automatische antwoordsysteem, op basis van artificieel intelligente software, heet Reply. Het wordt momenteel getest met Google Hangouts, Allo, WhatsApp, Facebook Messenger, Android Messages, Skype, privéberichten via Twitter en Slack.

Reply interpreteert inkomende berichten, en stelt daarna een automatisch antwoord voor. Je kan het bericht beantwoorden met één tik op het scherm.

En het gaat nog verder, volgens Google. Het systeem gebruikt je locatie, agenda en andere informatie om antwoorden te formuleren. Op de vraag 'Wanneer ben je thuis?' kan bijvoorbeeld een automatisch antwoord gestuurd worden op basis van je locatie en je favoriete vervoersmiddel.

Niet storen

Reply kan mensen ook laten weten dat je op vakantie bent, door automatisch je agenda te checken. Er is bovendien een geavanceerde 'niet storen'-modus die het geluid uitschakelt en mensen antwoordt dat je op dit moment niet kan chatten. Binnenlopende berichten worden wel gescand, en bij belangrijke boodschappen word je alsnog verwittigd, zelfs als je telefoon in de 'niet storen'-modus staat.

nieuws

cult

zine