Videogames

Ga aan de kant, ‘Fortnite’. Hier is ‘Apex Legends’

Nieuwe Battle Royale-game lokt tien miljoen spelers in drie dagen tijd

In drie dagen tijd wist onlinegame Apex Legends meer dan 10 miljoen spelers naar zich toe te trekken: veel meer dan het aantal van Fortnite, het huidige fenomeen, tijdens zijn eerste 72 uur. Het geheim? Slimme marketing.

Honderd gamers worden tegelijkertijd in een spelwereld geparachuteerd, moeten zichzelf razendsnel uitrusten met uitgestrooide wapens, pantser en voertuigen, en gaan tot slot de strijd met elkaar aan tot er nog maar eentje meer rechtstaat. Ziehier het aanhoudende succes van de Battle Royale-game: een spellengenre dat een jaar of drie geleden op gang werd getrokken met de game PlayerUnknown’s Battlegrounds (PUBG), maar dat vandaag vooral wordt gedomineerd door het veel bekendere Fortnite.

Het succes van die twee games is overweldigend. Fortnite telt volgens de laatste gegevens van uitgever Epic Games zo’n 8,3 miljoen spelers die tegelijkertijd in de game zitten (op een totaal van meer dan 200 miljoen geregistreerde spelers), het iets oudere PlayerUnknown’s Battlegrounds telt meer dan 400 miljoen ingeschreven gamers, maar moet het tegenwoordig met minder dan een miljoen spelers tegelijkertijd doen: de hype sprong vorig jaar duidelijk over van PUBG naar Fortnite.

cult

zine