Technologie

Er is sociaalnetwerkleven na de dood met DeadSoci.al

1 ©UNKNOWN

Wat gebeurt er met je sociale netwerkleven na je dood? Wel, het gaat gewoon verder! Tenminste, als je dat zelf wil. Dit is wat de nieuwe sociaalnetwerksite DeadSocial voorstelt.

Boodschappen vanuit het hiernamaals? Het is niet onmogelijk, mits een en ander vooraf geregeld wordt op Aarde. Op DeadSoci.al kan je zo - nog bij leven weliswaar - een account aanmaken, die je kan linken aan je profielen op Twitter, Facebook en Google+.

Op die manier kan je boodschappen inplannen, die na je dood op door jou vooraf bepaalde tijdstippen verstuurd worden naar je geliefde, je vrienden en je familie. Vanuit het hiernamaals dus, tot jaren na je dood...

Je hebt alleen een 'superbeheerder' nodig, die je zelf aanduidt. Hij of zij zal op DeadSoci.al aangeven wanneer jij het tijdige met het eeuwige hebt verruild. Vanaf dat moment begint dan je eigen vooraf uitgestippelde boodschappencarrousel te draaien.

Origineel? Yep, maar DeadSoci.al is lang niet de eerste die zich richt op de problematiek rond het sociaalnetwerken na de dood. Wat moet er bijvoorbeeld gebeuren met je profielgegevens, je foto's, je statusupdates etc. op al die sites na je overlijden? Dat is wereldwijd nog altijd niet in duidelijke wetten vastgelegd.

nieuws

zine