Facebook

Berichten op Facebook Messenger verwijderen nadat u ze verstuurde? Straks kan het wellicht

1 © EPA

Stuurt u wel eens berichtjes via Facebook Messenger waarvan u vrijwel meteen spijt hebt? Dan hebben we mogelijk goed nieuws voor u. Messenger verkent een aantal nieuwe functies: eentje daarvan is het verwijderen van een verkeerd verzonden bericht.

Berichten verwijderen uit een chatgesprek tot tien minuten nadat u het verstuurde, of foto’s en andere documenten achteraf wissen. Het behoort ‘binnenkort’ tot de mogelijkheden van Facebook Messenger, zo zegt het bedrijf in de jongste iOS-update van zijn berichtenapp. Nadat u een bericht verwijdert, zal het niet langer zichtbaar zijn voor de andere deelnemers aan het gesprek.

De vernieuwing wordt al gepland sinds april, toen Mark Zuckerberg moest toegeven dat hij zijn berichtjes kon intrekken. Ook WhatsApp introduceerde al een techniek waarbij gebruikers een bericht tot een uur later nog kunnen verwijderen. 

Verder worden nog een paar grafische nieuwigheden verwacht. Messenger krijgt een donkere modus en een interfaceskin die de schittering van de telefoon vermindert. De update lijkt in de eerste plaats enkel bestemd voor iPhones. 

nieuws

zine