technologie

App moet kinderen helpen telefoonnummers te leren onthoudenDe Europese federatie voor het welzijn van vermiste en seksueel misbruikte kinderen, Missing Children Europe, heeft gisteren de nieuwe kindvriendelijke applicatie 'Remumber' voor smartphones en tablets gelanceerd. Die heeft als doel om kinderen de telefoonnummers van hun ouders te helpen onthouden. De gratis app wordt gesteund door vijftien Europese landen, maar is wereldwijd beschikbaar via de Google Play-store voor Android.

Missing Children Europe, dat 30 organisaties uit 25 Europese landen vertegenwoordigt, wil met de campagne sensibiliseren met de vakantie voor de deur. "De kans dat een kind verloren loopt tijdens bijvoorbeeld een reis in het buitenland of uitstapjes naar drukbezochte plaatsen, is groot", zegt secretaris-generaal Delphine Moralis. "Het telefoonnummer van de ouders uit het hoofd kennen, helpt bij de veiligheid van een kind dat zijn ouders uit het oog verliest."

Ontgrendelsysteem
Concreet doet de applicatie dienst als ontgrendelsysteem van de smartphone of tablet, waarbij het ingestelde telefoonnummer van een van de ouders als code dient. "Het memoriseren gebeurt geleidelijk: de eerste vier cijfers moeten van buiten worden geleerd en de volgende cijfers worden vervolgens stap voor stap aangeleerd", luidt het. Eens het kind het volledige telefoonnummer kent, kan een nieuw nummer worden ingesteld.

2 © Remumber
2 © Remumber

nieuws

cult

zine