Nieuwe app

AirBsit automatiseert zoektocht naar babysit

2 Initiatiefnemers Géraldine Biebuyck en Donatienne van Houtryve. © Eric De Mildt

AirBsit, een app die ouders en babysits met elkaar in contact brengt, verovert ons land. In twee maanden schreven zich in Brussel en Wallonië al meer dan zevenduizend gebruikers in. Vanaf deze week is de dienst ook in Vlaanderen beschikbaar.

2 © airBsit/iTunes

Een taxi boeken doe je in digitale tijden via Uber, vakantieverblijven zoek je op AirBnB, een lief vind je via Tinder en nu kun je ook een babysit zoeken met je smartphone. AirBsit is het geesteskind van Donatienne van Houtryve en Géraldine Biebuyck. De twee, allebei jonge moeders, vonden dat de zoektocht naar een babysit efficiënter moest kunnen en kwamen met het idee op de proppen.

Wie een babysit zoekt geeft datum, uur en plaats in. De oproep wordt in het systeem geplaatst en meteen krijg je een lijstje met beschikbare babysits. Met bijbehorende adelbrieven. Na elke oppasbeurt krijgt een babysit immers een quotering, zodat je als ouder op voorhand kunt zien wie je in huis haalt. Bovendien schuiven babysits die al bij je vrienden langs zijn geweest naar boven in het lijstje. Alles om het vertrouwen te vergroten.

Buitenland

Lees ook

AirBsit wordt deze week gelanceerd in Gent en Antwerpen. Dat het daarna snel kan gaan, bewijst het verhaal van Wallonië. Ook daar lanceerde AirBsit aanvankelijk enkel in de grote steden, maar na een paar weken waren er voldoende gebruikers om over het hele grondgebied te starten. Het volledige verhaal van AirBsit leest u hier.

De ouders en hun kinderen krijgen trouwens eveneens een quotering zodat ook de babysits weten waar ze aan toe zijn. Bijkomend voordeel: zoeken naar cash geld na een avondje stappen hoeft ook niet meer. De betaling gebeurt automatisch via je creditcard.

De dienst is vanaf deze week in Gent en Antwerpen beschikbaar en er zijn ook plannen om naar het buitenland te trekken.

nieuws

cult

zine