gesponsord

7 apps die je het reizen deze zomer makkelijker maken

1 Het huidige tijdperk van de smartphone brengt een overvloed aan handige – gratis – reisapps met zich mee. © Pexels

Trek je eropuit in de vakantie, maar zie je op tegen het meezeulen van notaboekjes, reisgidsen en andere hulpmiddelen op papier? Geen nood, dit tijdperk van de smartphone brengt een overvloed aan handige – gratis – reisapps met zich mee.

1. itsme®

Garandeer de veiligheid op je smartphone en bezorg jezelf via de app itsme® een gerust gemoed. De Belgische identiteitsapp linkt je telefoon aan je simkaart en een vijfcijferige code. Dat is veel veiliger dan wachtwoorden die snel gehackt kunnen worden. Op reis kan je met itsme® onder meer gemakkelijk bedragen overschrijven via je homebanking, veilig documenten doorsturen naar je verzekeraar en je belastingaangifte invullen via Tax-on-web, mocht je dat vergeten zijn. Dat kan telkens zonder dat je een kaartlezer of ID-reader nodig hebt. Installeer de app en check wél op voorhand via itsme.be welke banken, verzekeraars of mutualiteit deze app ondersteunen. 

2. Skyscanner

Vliegen de aanbiedingen van verschillende luchtvaartmaatschappijen je rond de oren? Dan is het handig om alle ruis uit te schakelen via een tool zoals Skyscanner. Via deze app vind je heel snel de goedkoopste vlucht, maar evengoed hotels en huurauto’s. De app is enorm gebruiksvriendelijk en navigeert zo gemakkelijk dat je hem evengoed als digitaal reisbureau kan gebruiken. 

3. Wiffinity

Wiffinity is een gratis app voor gratis wifi. Dankzij zijn sterke community verzamelt hij publieke netwerken met bijpassende wachtwoorden. Met meer dan 300.000 gratis hotspots – die je ook offline op een kaart kan raadplegen – hoef je nooit meer om een wachtwoord te vragen. 

4. Tricount

Met de app Tricount kan je gemakkelijk de kosten oplijsten wanneer je in groep reist. Geen gekribbel op papiertjes, geen discussie achteraf. Tip: spreek op voorhand af om hem allemaal te downloaden.

5. EHBO 

 Pijnlijke huid vanwege te veel zonnen? Verstuiking? Reisziekte? Met een handige zoekfunctie vind je in de EHBO-app van het Nederlandse Rode Kruis binnen de twee klikken wat je moet doen. 

6. Valuta+

De koersconverter Valuta+ is extreem eenvoudig in gebruik. Duid de munteenheid van jouw vakantiebestemming aan als favoriet, laat de huidige wisselkoers even laden en de rest van je trip kan je de app ook offline het lastige rekenwerk voor z’n rekening laten nemen. In de App Store of via Google Play.

7. AroundMe

AroundMe is zo eenvoudig als het klinkt. Via je gps-signaal lokaliseert de app de dichtstbijzijnde banken, koffiebars, parkings, restaurants en zelfs ziekenhuizen. De ene keer een handigheidje, de andere keer jouw redder in nood. 

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met BrandTales, de branded content afdeling van De Persgroep Advertising en valt niet onder de verantwoordelijkheid van de redactie.
Dossier Itsme® - Belgian Mobile ID
Dossier Itsme® - Belgian Mobile ID

Lees alle artikels

nieuws

cult

zine