Tech

"Volgende cyberaanval kan leiden tot meer economische schade dan ernstige natuurramp"

1 © ANP

Het gerenommeerde Britse verzekeringsinstituut Lloyd's waarschuwt dat toekomstige digitale aanvallen op essentiële computersystemen ernstige financiële gevolgen voor de wereldeconomie kunnen hebben. In het meest extreme geval kunnen de kosten oplopen tot 121 miljard dollar. Dat is volgens berekeningen van The Guardian meer dan de financiële schade die werd veroorzaakt door orkaan Katrina in New Orleans in 2005.

Lloyd's waarschuwt dat de meerderheid van de schade die door een potentiële cyberaanval wordt veroorzaakt, onverzekerd is. Het rapport, opgesteld in samenwerking met digitale risicoanalist Cyene, roept verzekeraars op de potentiële kosten van dergelijke cyberaanvallen in kaart te brengen en zich hierop voor te bereiden.

Ransomware

Share

Een aanval op een grote Cloud-service waar gegevens en bestanden van miljoenen gebruikers opgeslagen worden, kan gemiddeld 4,6 tot 53 miljard dollar aan schade opleveren

'Net als sommige van de ergste natuurrampen, kan een cybergebeurtenis een ernstige impact hebben op bedrijven en economieën, meerdere claims opleveren en voor een dramatische toename in claimkosten voor verzekeraars zorgen,' waarschuwt de bestuursvoorzitter van Lloyd's, Inga Beale.

nieuws

zine