Zondag 21/04/2019

Elon Musk

Zo ziet het veeleisende werkschema van Elon Musk eruit: geen ontbijt, amper e-mails en meer dan 85 uur werk per week

Elon Musk. Beeld AP

Van een revolutie ontketenen in hoe we ons verplaatsen tot de eerste mensen naar Mars sturen: Elon Musk droomt groot. Dat zorgt automatisch voor een druk werkschema, met opvallende gewoontes: hij eet bijvoorbeeld geen ontbijt, werkt in korte stukjes van vijf minuten en vermijdt overmatig e-mailverkeer. 

Nieuwssite Business Insider verzamelde verschillende stukjes informatie en interviews, en legde zo de puzzel van hoe een dag in het drukbezette leven van de Tesla- en SpaceX-baas eruit moet zien. 

's Morgens staat de pionier op rond 7 uur, na ongeveer zes uur slaap. Ontbijt slaat hij over, op de occasionele kop koffie of een snelle omelet na.

Concentratie

Voor een optimale concentratie breekt hij zijn werkschema op in stukjes van vijf minuten. Musk zou zo'n 85 tot 100 uur per week werken, schrijft The Independent. Naar eigen zeggen spendeert hij 80 procent van zijn tijd aan ingenieurswerk en design.

Grosso modo verdeelt hij zijn tijd tussen zijn twee bedrijven: Tesla en SpaceX. Op maandag en vrijdag werkt hij in Los Angeles bij SpaceX, waar hij zo'n 40 uur per week aan zijn grootse ruimtevaartplannen werkt. Op dinsdag, woensdag en donderdag trekt hij naar Bay Area om bij Tesla elektrische auto's en andere revolutionaire toepassingen te bedenken. Daar werkt hij volgens nieuwssite Quartz gemiddeld 42 uur per week. 

Elon Musk eind vorig jaar, bij de voorstelling van een nieuwe Tesla-wagen. Beeld BELGAIMAGE

Snelle hap

Telefoons weigert hij doorgaans. Om te voorkomen dat zijn inbox overloopt, gebruikt hij een onbekend e-mailadres. Tijd om te eten maakt hij evenmin. Lunchen? Daar doet Musk 5 minuten over, tijdens een vergadering.

's Avonds zijn er op regelmatige basis zakendinners, "de plek waar ik waarschijnlijk te veel eet", aldus Musk aan het Duitse blad Auto Bild. Zender CBS weet dan weer dat Musk verlekkerd is op de Franse keuken, barbecue en whiskey. 

Boekenwurm

In het weekend varieert zijn dagindeling. Op zaterdagen werkt hij bij SpaceX of brengt hij tijd door met zijn vijf zonen. "Ik heb ondervonden dat ik bij hen kan zijn, en terwijl toch nog kan werken via e-mail... Als ik dat niet deed, kreeg ik mijn werk niet rond." Op zondag reist hij of brengt hij tijd door in zijn villa in Bel Air. 

In de weinige tijd die Musk rest, gaat hij één tot twee keer per week naar de gym, of verslindt hij boeken. De topman houdt bijvoorbeeld van de fantasyklassieker Lord of the Rings of biografieën van uitvinders als Benjamin Franklin en Albert Einstein. 

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met De Morgen?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van De Morgen rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar info@demorgen.be.