Waarom apps sluiten niet helpt om je batterij te sparen
Geen twaalf apps op de achtergrond laten draaien om de batterij te sparen: het lijkt een goede gewoonte, maar volgens Apple zelf maakt het niets uit.
Craig Federighi, senior vicepresident van de softwarevleugel bij Apple, ontkracht de mythe dat apps sluiten het leven van de batterij rekt. Dat blijkt uit het mailverkeer van Federighi en een iPhonegebruiker.
Het is de eerste keer dat iemand van het topmanagement de hardnekkige mythe zo helder ontkracht.
Op de supportpagina benadrukt Apple dat apps naar een "efficiënte standbymodus" gaan als ze op de achtergrond blijven draaien. Maar ondanks die modus die de batterij niet leegzuigt, is het mainstream geworden om apps toch af te sluiten.
Lees verder onder de afbeelding.
Geen impact op batterij?
Voortdurend apps afsluiten is dus helemaal niet nodig om de dag door te komen met je iPhone. Een applicatie - die op de achtergrond draait - verbruikt geen werkgeheugen. De app wordt als het ware bevroren.
Wanneer je dezelfde app weer opent, moet je apparaat alles weer in het geheugen laden. Dat kost meer rekenkracht en energie dan de app gewoon te laten draaien.
Er zijn natuurlijk wél apps - zoals Facebook - die je batterij helemaal verslinden. Maar dat is dan vooral te wijten aan de locatieservices of Background App Refresh ("Ververs op achtergrond"). Met die laatste functie kunnen inactieve apps controleren op updates en nieuwe inhoud.