Dinsdag 19/11/2019

Uber

Uberbaas Travis Kalanick waarschijnlijk op non-actief, rechterhand stapt op

Uber-CEO Travis Kalanick. Beeld REUTERS

Travis Kalanick, ceo en medeoprichter van taxidienst Uber, gaat vermoedelijk drie maanden met bijzonder verlof. Kalanicks rechterhand, Emil Michael, stapt waarschijnlijk definitief op. Dat melden de New York Times, Wall Street Journal en de Financial Times op basis van bronnen binnen het vervoersbedrijf. Aanleiding voor Michaels vertrek is een vernietigend rapport over Ubers seksistische bedrijfscultuur, dat dit weekend intern is besproken.

Bij Kalanick spelen ook persoonlijke omstandigheden mee. Zijn moeder kwam vorige maand om het leven bij een bootongeluk.

In februari van dit jaar deed softwareontwikkelaar Susan Fowler op haar persoonlijke blog uit de doeken hoe mannelijke collega's haar behandelden toen ze bij Uber werkte. Volgens Fowler werd ze geregeld lastiggevallen en gediscrimineerd, terwijl het bedrijf haar klachten keer op keer terzijde schoof. 'Bij personeelszaken zeiden ze: de enige constante in alle verhalen ben jij.'

Toen daarna nog eens dertig (ex)-Uber-werknemers uit de school klapten over het seksisme op de door mannen gedomineerde werkvloer vroeg Uber de voormalige Amerikaanse minister van Justitie Eric Holder de bedrijfscultuur bij het taxibedrijf te onderzoeken.

Kritische journalisten doorlichten

Nu de bedrijfstop de uitkomsten van dit onderzoek dit weekend heeft besproken laat Uber weten alle aanbevelingen te zullen overnemen. Het vertrek van Uber-vicepresident Emil Michael, Kalanicks roemruchte rechterhand, zou een van deze aanbevelingen zijn. Morgen deelt de bedrijfstop van Uber de conclusies van het rapport met werknemers.

Michael suggereerde tijdens een Uber-diner in 2014 een miljoen dollar vrij te maken om kritische journalisten door te lichten en zwart te maken. Kalanick maakte uitgebreid excuses voor het 'verschrikkelijke' voorstel van zijn vicepresident, maar ontsloeg hem niet. Inmiddels lijkt Michaels positie onhoudbaar: volgens The Wall Street Journal kondigt hij vandaag nog zijn vertrek aan, om zo gedwongen ontslag te voorkomen.

De banen van vicepresident internationale zaken Ryan Graves en technisch directeur Thuan Pham zouden eveneens op de tocht staan. Graves was hoofd HR toen Susan Fowler bij Uber werkte. Pham wist van haar klachten, maar ondernam uiteindelijk niets.

Uber ontsloeg de afgelopen maanden twintig werknemers wegens seksisme en zag verschillende managers vertrekken, maar raakte niet eerder zo'n hooggeplaatste bestuurder als Emil Michael kwijt. Als hij, Graves en Pham het bedrijf verlaten én Kalanick drie maanden met verlof gaat, is de chaos bij Uber compleet.

Het bedrijf zit nu al zonder operationeel directeur (coo), financieel directeur (cfo) en een aantal managers op belangrijke posities, maar moet dan ook zijn ceo, vicepresident (cbo) en technisch directeur (cto) missen. Dat roept de vraag op: blijven er wel genoeg c'tjes en o'tjes over om een miljardenbedrijf als Uber te besturen?

Beeld AFP

Uber kampt naast een verziekte bedrijfscultuur ook met rechtszaken over technologie voor zelfrijdende auto's en hun omstreden Greyball-app. Met deze applicatie probeerde het bedrijf opsporingsambtenaren in steden waar hun taxidienst illegaal is om de tuin te leiden.

Persbureau Bloomberg meldt op basis van ingewijden dat Wan Ling Martello, een hooggeplaatste manager bij Nestlé, onafhankelijk toezichthouder bij Uber wordt. Ook haar aanstelling zou een aanbeveling van het seksisme-rapport zijn. Vorige week nam het bedrijf ook al twee topvrouwen in dienst.

Twee soorten seksisten

Techbedrijven als Uber laten zich naar buiten toe het liefst van hun idealistische en progressiefste kant zien, maar als het om emancipatie gaat, is Silicon Valley juist conservatief. Uit een onderzoek naar seksisme in de Californische techindustrie bleek vorig jaar dat 40 procent van de vrouwen seksisme niet durft te rapporteren, terwijl ongewenste intimiteiten en denigrerende opmerkingen er schering en inslag zijn.

Zo heeft 60 procent van de vrouwen bij techbedrijven ooit seksuele intimidatie meegemaakt, vaak door een leidinggevende, en kreeg 87 procent weleens denigrerende opmerkingen naar het hoofd. 90 procent van de vrouwen werd ooit seksistisch benaderd op conferenties. Nog een zorgelijk signaal: vrouwen zijn al schaars in Silicon Valley, vooral in leidinggevende en technische functies, maar verlaten de branche ook nog eens twee keer zo vaak als mannen.

Volgens Newsweek-journaliste Nina Burleigh loopt Silicon Valley wat betreft seksisme zelfs achter op Wall Street. In de techindustrie zijn namelijk twéé soorten seksisten dominant, schreef Burleigh ooit: de Gordon Gekko-achtige, macho durfkapitalist én de computernerd, wiens vrouwbeeld negatief wordt beïnvloed door games waarin vrouwen vooral lustobject zijn. "In Silicon Valley heeft de combinatie van het conservatieve 'Wall Street-wolfisme' van mannelijke investeerders én de sociaal onvolgroeide jongensmannen die zij graag financieren een bijzonder giftige atmosfeer voor vrouwen gecreëerd."

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met De Morgen?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van De Morgen rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar info@demorgen.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234