Vrijdag 18/10/2019

Kooktip 7: Tomaat met mozzarella

Beeld UNKNOWN

Vier weken lang bekijkt Planet Watch de impact van vlees op ons milieu en onze gezondheid. In navolging van het concept van een veggiedag bieden we iedere week een vegetarisch menu aan. Verspreid over vijf dagen presenteren we eenvoudige recepten waarmee je op een dagje zonder vlees aan de slag kan.

Ingrediënten:
•4 rijpe tomaten
•300 gram mozzarella
•handvol pijnboompitten
•zwarte peper
•olijfolie
•verse basilicum
•rucola

Bereiding:
- Was de tomaten en snij ze in schijven. Giet het vocht van de mozzarella en snij de kaas in plakjes.

- Schik de plakken tomaat en mozzarella om beurten op een schaal.

- Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan met antikleeflaag, tot ze bruin worden.

- Strooi de pijnboompitten over de tomaat-mozzarellaschijven. Bestrooi met peper. Bedruip met olijfolie. Versier met blaadjes verse basilicum en een toefje rucola.

Extra tip:
In plaats van verse basilicum kan je ook groene pesto gebruiken.


MORGEN: Minestrone


In samenwerking met CVO OPLEIDINGSCENTRUM MERCHTEM, volwassenenonderwijs, een ruime waaier aan boeiende, actuele, nuttige of ontspannende cursussen. KLIK HIER voor meer informatie over de opleidingen van het voorjaar.

Beeld UNKNOWN
Beeld UNKNOWN
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met De Morgen?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van De Morgen rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar info@demorgen.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234