Dinsdag 16/07/2019

Kooktip 5: Sinaasappel met kaneel en vanilleijs

Beeld UNKNOWN

Vier weken lang bekijkt Planet Watch de impact van vlees op ons milieu en onze gezondheid. In navolging van het concept van een veggiedag bieden we iedere week een vegetarisch menu aan. Verspreid over vijf dagen presenteren we eenvoudige recepten waarmee je op een dagje zonder vlees aan de slag kan.

Ingrediënten:
(voor 4 personen)
•4 eetappelsienen
•2 persappelsienen
•50 gram suiker
•4 kaneelstokjes of kaneelpoeder
•4 bolletjes vanilleijs

Bereiding:
- Snij de persappelsienen doormidden en pers ze volledig uit. Leg de 4 lege helften enkele uren in de diepvriezer.

- Verwarm het appelsiensap met de suiker en de kaneelstokjes of een snuifje kaneelpoeder en laat inkoken.

- Schil de eetappelsienen en snij ze in dunne schijven. Neem 4 borden en plaats in het midden van elk bord een bevroren lege appelsienhelft. Schik de schijven appelsien er rond.

- Vul de lege helften met een bolletje vanilleijs. Napeer de suikerstroop over het ijs en de appelsienschijven. Serveer met een ijswafeltje.

Extra tips:
Je kan ook nog andere specerijen aan de suikerstroop toevoegen, bijvoorbeeld steranijs, vanille, kruidnagel,...


MAANDAG: Mini-groentenpizza's


In samenwerking met CVO OPLEIDINGSCENTRUM MERCHTEM, volwassenenonderwijs, ruim aanbod cursussen Talen, Informatica, Kookcursussen, commercieel beleid, menselijk potentieel, mode en kleding, inrichten van de woning. KLIK HIER voor meer informatie over de opleidingen van het voorjaar.

Beeld UNKNOWN
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met De Morgen?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van De Morgen rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar info@demorgen.be.
© 2019 MEDIALAAN nv - alle rechten voorbehouden