Dinsdag 16/07/2019

Kooktip 4: Vegetarische goulash met frietjes

Beeld UNKNOWN

Vier weken lang bekijkt Planet Watch de impact van vlees op ons milieu en onze gezondheid. In navolging van het concept van een veggiedag bieden we iedere week een vegetarisch menu aan. Verspreid over vijf dagen presenteren we eenvoudige recepten waarmee je op een dagje zonder vlees aan de slag kan.

Ingrediënten:
(voor 4 personen)
•1 groene paprika
•1 rode paprika
•1 gele paprika
•3 wortelen
•2 ajuinen
•bakboter
•600 gram gerookte tofoe, in blokjes
•1 blik gezeefde tomaten
•paprikapoeder
•tomatenketchup
•tabasco

Bereiding:
- Was en ontpit de paprika's, schil de wortelen en snij ze in fijne reepjes. Schil de ajuinen en snij ze in ringen.

- Doe bakboter in een braadpan en bak de blokjes seitan tot ze krokant zijn.

- Doe bakboter in een kookpot en fruit de ajuinen tot ze glazig worden. Voeg de paprika's en wortelen toe en laat even stoven.

- Giet de gezeefde tomaten erbij en roer goed door mekaar. Laat stoven op een zacht vuurtje tot de groenten zacht zijn. Voeg eventueel een beetje water toe.

- Voeg de blokjes tofoe toe en laat nog 10 minuten stoven. Breng op smaak met paprikapoeder, tomatenketchup en tabasco. Serveer met verse frietjes en mayonaise.

Extra tip:
Ook lekker met rijst of pasta.


MORGEN: Sinaasappel met kaneel en vanilleijs


In samenwerking met CVO OPLEIDINGSCENTRUM MERCHTEM, volwassenenonderwijs, Kookcursussen als een culinaire ontdekkingsreis. Lekker, leerrijk, gezellig en stijlvol. KLIK HIER voor meer informatie over de opleidingen van het voorjaar.

Tofoe Beeld UNKNOWN
Beeld UNKNOWN
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met De Morgen?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van De Morgen rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar info@demorgen.be.
© 2019 MEDIALAAN nv - alle rechten voorbehouden