Woensdag 17/07/2019

Kooktip 2: Griekse salade

Beeld UNKNOWN

Vier weken lang bekijkt Planet Watch de impact van vlees op ons milieu en onze gezondheid. In navolging van het concept van een veggiedag bieden we iedere week een vegetarisch menu aan. Verspreid over vijf dagen presenteren we eenvoudige recepten waarmee je op een dagje zonder vlees aan de slag kan.

Ingrediënten:
(voor 4 personen)
•2 komkommers
•4 rijpe tomaten
•4 rode ajuinen
•400 gram feta
•200 gram zwarte olijven
•gedroogde oregano
•zwarte peper
•olijfolie

Bereiding:
- Was en ontpit de komkommer en de tomaten en snij ze in blokjes. Schil de ajuinen en snij ze in ringen. Snij de feta in blokjes of plakjes.

- Verdeel de komkommer- en tomatenblokjes, de ajuinringen en de olijven over 4 kommetjes en meng ze door mekaar. Schik de feta er bovenop. Bestrooi met oregano en peper. Bedruip met olijfolie.

- Serveer er Turks brood of stokbrood bij.

Extra tips:
Zet de oregano, peper en olijfolie op tafel voor wie nog wil bijkruiden.
Lekker met een glaasje Retsina, een witte Griekse wijn gemaakt van hars.


MORGEN: Aardpeersoep


In samenwerking met CVO OPLEIDINGSCENTRUM MERCHTEM, volwassenenonderwijs, een ruime waaier aan boeiende, actuele, nuttige of ontspannende cursussen. KLIK HIER voor meer informatie over de opleidingen van het voorjaar.

Beeld UNKNOWN
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met De Morgen?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van De Morgen rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar info@demorgen.be.
© 2019 MEDIALAAN nv - alle rechten voorbehouden