Maandag 14/10/2019

Kooktip 13: Soep van muskaatpompoen met komijn en kaneel

Beeld UNKNOWN

Vier weken lang bekijkt Planet Watch de impact van vlees op ons milieu en onze gezondheid. In navolging van het concept van een veggiedag bieden we iedere week een vegetarisch menu aan. Verspreid over vijf dagen presenteren we eenvoudige recepten waarmee je op een dagje zonder vlees aan de slag kan.

Ingrediënten:
(voor 6 personen)
1 muskaatpompoen (ook muskuspompoen of butternut genaamd)
2 uien
2 teentjes knoflook
2 eetlepels olijfolie
1 koffielepel komijnzaad
1/2 koffielepel groene anijs
1,5 liter groentebouillon
1 koffielepel kaneelpoeder
peper en zout

Bereiding

- Snij de muskaatpompoen in de lengte doormidden en haal de pitten er uit. Verwijder de schil met de fijnschiller. Snij in grove brokken.

- Pel en snij de uien grof. Fruit in een ruime pot de uien, vervolgens de geplette look. Voeg het komijnzaad en groene anijs toe en laat even meefruiten.

- Voeg de pompoen toe en laat een vijftal minuten stoven, onderwijl af en toe roeren.

- Voeg de hete bouillon toe. Breng aan de kook, doe het deksel op de pot en laat 20 minuten zacht pruttelen. Mix de soep. Breng op smaak met peper en zout.


MORGEN: Chili sin carne met rijst


In samenwerking met CVO OPLEIDINGSCENTRUM MERCHTEM, volwassenenonderwijs. Kookcursussen als een culinaire ontdekkingsreis. Lekker, leerrijk, gezellig en stijlvol. KLIK HIER voor meer informatie over de opleidingen van het voorjaar.

Beeld UNKNOWN
Beeld UNKNOWN
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met De Morgen?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van De Morgen rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar info@demorgen.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234