Maandag 22/07/2019

Kooktip 12: Waldorfsalade met blauwe kaas

Beeld UNKNOWN

Vier weken lang bekijkt Planet Watch de impact van vlees op ons milieu en onze gezondheid. In navolging van het concept van een veggiedag bieden we iedere week een vegetarisch menu aan. Verspreid over vijf dagen presenteren we eenvoudige recepten waarmee je op een dagje zonder vlees aan de slag kan.

Ingrediënten:
200 gram blauwe schimmelkaas
100 gram okkernoten
2 stengels bleekselder
2 stronken witloof
halve krop ijsbergsla
250 gram plattekaas
2 eieren
2 appels
1 citroen
1 el Dijonmosterd
witte peper
zout

Bereiding:
- Kook de eieren hard en laat ze afkoelen. Hak de okkernoten grof. Verkruimel de blauwe schimmelkaas.

- Was de bleekselder en het witloof en snij ze in stukjes. Snij de sla in reepjes.

- Was de appels, verwijder het klokhuis en snij ze in blokjes.

- Pers de citroen. Giet de helft van het sap over de appelblokjes om ze mooi wit te houden.

- Schik de sla, selder, witloof, appel, schimmelkaas en okkernoten op 4 borden.

- Maak de dressing als volgt:

*Plet (enkel) het eigeel en meng er de mosterd en 2 eetlepels citroensap door.

*Voeg al roerend de plattekaas toe.

*Breng op smaak met peper en zout.

*Giet de dressing over de salade.


MORGEN: Soep van muskaatpompoen met komijn en kaneel


In samenwerking met CVO OPLEIDINGSCENTRUM MERCHTEM, volwassenenonderwijs,... waar koken een waar genot wordt. KLIK HIER voor meer informatie over de opleidingen van het voorjaar.

Beeld UNKNOWN
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met De Morgen?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van De Morgen rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar info@demorgen.be.
© 2019 MEDIALAAN nv - alle rechten voorbehouden