Woensdag 17/07/2019

Kooktip 11: Nacho's met guacamole en Mexicaanse salsa

Beeld UNKNOWN

Vier weken lang bekijkt Planet Watch de impact van vlees op ons milieu en onze gezondheid. In navolging van het concept van een veggiedag bieden we iedere week een vegetarisch menu aan. Verspreid over vijf dagen presenteren we eenvoudige recepten waarmee je op een dagje zonder vlees aan de slag kan.

GUACAMOLE

Ingrediënten:
(voor 4 personen)
3 rijpe avocado's
1 rijpe tomaat
1 ajuin
2 limoenen
tabasco
zwarte peper
verse koriander

Bereiding:
- Halveer de avocado's en schep er met een lepel het vruchtvlees uit. Plet het vruchtvlees fijn met een vork.

- Was de tomaat en snij ze in kleine blokjes. Schil de ajuin en snipper ze fijn. Pers de limoenen.

- Voeg avocado, tomaat, ajuin en limoensap samen en meng goed. Breng op smaak met tabasco, zwarte peper en fijngehakte koriander.


MEXICAANSE SALSA

Ingrediënten:
(voor 4 personen)
2 rijpe tomaten
2 ajuinen
2 limoenen
verse koriander

Bereiding:
- Was de tomaten en snij ze in kleine blokjes. Schil de ajuinen en snipper ze fijn. Pers de 2 limoenen. Hak de koriander grof.

- Voeg alle ingrediënten samen en meng goed. Laat enkele uren trekken in de koelkast.

Serveer de dipsausjes met nacho's die je kant-en-klaar koopt of maak zelf krokante nacho's door stukjes maïs- of tarwetortilla's te frituren tot ze goudbruin zijn.


MORGEN: Waldorfsalade met blauwe kaas


In samenwerking met CVO OPLEIDINGSCENTRUM MERCHTEM, volwassenenonderwijs, een ruime waaier aan boeiende, actuele, nuttige of ontspannende cursussen. KLIK HIER voor meer informatie over de opleidingen van het voorjaar.

Beeld UNKNOWN
Beeld UNKNOWN
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met De Morgen?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van De Morgen rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar info@demorgen.be.
© 2019 MEDIALAAN nv - alle rechten voorbehouden