Maandag 21/10/2019

Kooktip 10: Fruitsalade

Beeld UNKNOWN

Vier weken lang bekijkt Planet Watch de impact van vlees op ons milieu en onze gezondheid. In navolging van het concept van een veggiedag bieden we iedere week een vegetarisch menu aan. Verspreid over vijf dagen presenteren we eenvoudige recepten waarmee je op een dagje zonder vlees aan de slag kan.

Ingrediënten:
•800 gram seizoensfruit naar keuze (bijvoorbeeld appels, peren, bananen, kiwi's, aardbeien, meloen enz.)
•evt. 1 citroen
•2 eetlepels suiker
•1 sinaasappel

Bereiding:
- Was en schil het fruit en snij het in blokjes. Gebruik je appels, peren of bananen, besprenkel de blokjes dan met citroensap om te voorkomen dat ze verkleuren.

- Bestrooi de blokjes met suiker. Pers de appelsien.

- Overgiet het fruit met het appelsiensap, roer goed om en laat een uur trekken in de koelkast.

Extra tips:
Je kan de fruitsalade een feestelijk tintje geven door er bijvoorbeeld een scheutje Kirsch of Grand Marnier aan toe te voegen. Of dien de fruitsalade op in een halve uitgeholde meloen of ananas. Je kan er ook een schep yoghurt of een bolletje ijs bij serveren.


MAANDAG: Nacho's met guacamole en Mexicaanse salsa


In samenwerking met CVO OPLEIDINGSCENTRUM MERCHTEM, volwassenenonderwijs, ruim aanbod cursussen Talen, Informatica, Kookcursussen, commercieel beleid, menselijk potentieel, mode en kleding, inrichten van de woning. KLIK HIER voor meer informatie over de opleidingen van het voorjaar.

Beeld UNKNOWN
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met De Morgen?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van De Morgen rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar info@demorgen.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234