Zondag 18/08/2019

Gamerecensie

'Injustice: Gods Among Us': Mortal Kombat met Batman en Superman

Wie zou winnen als je Batman en Superman tegen elkaar liet vechten? Het is een vraag die liefhebbers van actiehelden hooguit tijdens hun kindertijd zal hebben beziggehouden. Maar nu komen we het eindelijk te weten, want de makers van 'Mortal Kombat' plaatsen de superhelden in de stijl van hun gameklassieker tegenover elkaar.

'Mortal Kombat' kreeg twee jaar geleden een remake op de moderne consoles. Het werd een geslaagde game die naast de traditionele gevechten ook een verhaal vertelde. Maar je kan geen nieuwe versies van die klassieker blijven maken en dus kwamen de makers met een nieuw idee op de proppen. Wat als we Sub-Zero en Liu Kang nu eens zouden vervangen door allerlei actiehelden. Het idee kon zo ontsproten zijn uit de fantasie van een kind, maar plots was een erg verrassende game geboren.

Concreet heeft 'Injustice: Gods Among Us' bijzonder veel gelijkenissen met 'Mortal Kombat'. Om een gevecht te winnen, moet je bijvoorbeeld twee keer de energiemeter van je tegenstander leeg spelen. Iedere figuur heeft een aantal typische bewegingen die je kan uitvoeren door een aantal knoppen met elkaar te combineren. Onderaan het scherm loopt een meter vol, waarmee je op het juiste moment een speciale aanval kunt lanceren die bijzonder veel schade aanricht.

Het is natuurlijk allemaal wel minder bloederig dan 'Mortal Kombat' en dus zou deze game toch ook een ander publiek kunnen aanspreken. Wie fan is van de strips en tekenfilms over de actiehelden zal bijvoorbeeld het verhaal misschien wel kunnen smaken. Doorheen hoofdstukken speel je met de verschillende figuren en zo leer je ieders kwaliteiten kennen. Al kan de combinatie van zoveel superhelden in één verhaal ook een overdreven indruk nalaten.

Beeld KOS

ONZE SCORE

Playstation 3
  • Geluid
  • Graphics
  • Gameplay
  • Levensduur
  • Totaal
Ook beschikbaar voor:
wiiU     xbox     ios    
Beeld KOS

Het verhaal begint met een scène waaruit blijkt dat The Joker in Metropolis is neergestreken en er de hele stad, inclusief Lois en de kinderen, heeft vernietigd. Later leren we dat er twee werelden bestaan die elk over hun versie van de actiehelden beschikken. In die tweede dimensie slaan de stoppen door bij Superman en zo komen de tegenhangers van Batman en co in deze wereld terecht. Op die manier moet je soms met de ene actieheld tegen zijn tegenhanger vechten. Ook dat doet denken aan 'Mortal Kombat', waarin je bijvoorbeeld wel eens met Scorpion tegen Scorpion moest vechten.

De gevechten zitten zoals in die andere game goed in elkaar. Leuk is ook de interactie met de omgeving. Met een speciale knop kan je allerlei voorwerpen uit het decor plukken en naar je tegenstander werpen. Soms open je zelf een nieuw decor door je tegenstander er letterlijk door te trappen. Het niveau van een gevecht kan erg afwisselend zijn. Soms biedt een tegenstander heel wat weerstand en gaat het gevecht verloren. Maar bij de tweede poging is hij plots zo mak als een lammetje en win je met de vingers in de neus. We misten dus wel een beetje die uitdagende gevechten die je soms meerdere keren moest herbeginnen voor je eindelijk de bovenhand kon halen.

Beeld KOS
Beeld KOS
Speelbare figuren 'Injustice: Gods Among Us'
Aquaman Flash Lobo
Ares Green Arrow Nightwing
Bane Green Lantern Raven
Batman Harley Quinn Shazam
Black Adam Hawkgirl Sinestro
Catwoman Joker Solomon Grundy
Cyborg Killer Frost Superman
Deathstroke Lex Luthor Wonder Woman
Doomsday    

Onze conclusie: 'Injustice: Gods Among Us' is een zeer verrassende game die uitpakt met erg mooie graphics en zeker uitblinkt als vechtgame. Naast de originaliteit van de actiehelden haalt dit spel een groot deel van zijn succes bij 'Mortal Kombat'. Maar terwijl liefhebbers van 'Mortal Kombat' deze game misschien zullen afkeuren, is het ook geen garantie dat fans van games over Batman en co onder de indruk zullen zijn. Wij vonden het een leuke en geslaagde game, maar aan het niveau van de echte 'Mortal Kombat' zal deze game net niet geraken.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met De Morgen?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van De Morgen rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar info@demorgen.be.
© 2019 MEDIALAAN nv - alle rechten voorbehouden