Woensdag 24/07/2019

Het weer

Eindelijk lente: NMBS legt extra treinen in naar de kust

Beeld Thinkstock

We hebben er lang op moeten wachten, maar dit weekend mogen we eindelijk van zonnig en warm weer genieten. Al zal het mooie weer maar van korte duur zijn. 

Vandaag wordt het vaak zonnig met soms enkele hoge wolkenvelden. Het is zacht met maxima van 11 graden in de Hoge Venen tot 16 graden in het centrum. Er waait een matige, aan zee en in de Ardennen soms een vrij krachtige zuidoostenwind, meldt het KMI.

Vanavond en -nacht blijft het droog en lichtbewolkt. Soms verschijnen er hoge wolkensluiers, vooral dan op het einde van de nacht over het westen. De minima schommelen van 4 graden in de Hoge Venen tot 8 à 9 graden in het centrum en het westen.

Morgen krijgen we aangenaam lenteweer met zon en hoge wolkenvelden. Over het westen komen er meer wolkenvelden voor, maar blijft het wellicht droog. De maxima liggen tussen 16 graden in Hoog-België en 21 graden in de Kempen.

Zondag blijft het op de meeste plaatsen droog met zon en hoge wolkenvelden. In het westen van het land valt er 's ochtends mogelijk eerst wat regen. In het binnenland wordt het warm met maxima rond 20 graden en een overwegend zwakke zuidelijke of veranderlijke wind. Aan zee blijven de maxima door een zeebries uit noord tot noordoost beperkt tot 12 graden.

Extra treinen

Zowel zaterdag als zondag zet de NMBS vanwege het verwachte mooie weer dertien extra treinen in. Ook de capaciteit van een aantal treinen tussen Antwerpen-Centraal en Oostende wordt uitgebreid. 

Vanuit het station Luik-Guillemins rijden drie extra treinen naar Oostende en terug. Vanuit Hasselt rijdt een extra trein richting Blankenberge. Daarnaast rijden er vijf extra treinen tussen Brugge en Blankenberge. Het uitgebreide treinaanbod zal elke dag in totaal meer dan tienduizend extra zitplaatsen opleveren.

Volgende week

Volgende week is het mooie liedje al uit. Maandag is het wisselend tot soms zwaarbewolkt en kunnen er in de loop van de dag enkele buien tot ontwikkeling komen, mogelijk met onweer. In het binnenland blijft het warm met maxima van 18 tot 21 graden. Aan zee wordt het door een matige zeebries waarschijnlijk niet veel warmer dan 12 graden.

Dinsdag en woensdag is het meestal zwaarbewolkt en kunnen er verspreid over het land regen- en onweersbuien tot ontwikkeling komen, maar sommige plaatsen houden het gewoon droog. De maxima liggen in het binnenland tussen 15 en 20 graden, aan zee in geval van een matige zeebries rond 12 graden.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met De Morgen?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van De Morgen rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar info@demorgen.be.
© 2019 MEDIALAAN nv - alle rechten voorbehouden