Fraude in het voetbal

Olivier Somers vrij onder voorwaarden, 5 verdachten in fraude-onderzoek blijven in cel

1 Advocaat Tom Bauwens, die optreedt voor spelersmakelaar Mogi Bayat, aan het Antwerpse gerechtsgebouw. © BELGA

De Antwerpse kamer van inbeschuldigingstelling (KI) heeft dinsdagavond beslist om KV Mechelen-bestuurslid Olivier Somers vrij te laten onder voorwaarden. Maria Bogojevska, de vriendin van spelersmakelaar Dejan Veljkovic, mag haar voorhechtenis thuis uitzitten met een enkelband. De vijf andere verdachten moeten in de gevangenis blijven. Dat meldt het federale parket.

Het gaat om spelersmakelaars Mogi Bayat, Karim Mejjati en Dragan Siljanoksi, KV Mechelen-bestuurslid Thierry Steemans en ex-advocaat Laurent Denis. Zij verschijnen volgende maand opnieuw voor de raadkamer in Tongeren, net als Dejan Veljkovic, die niet in beroep ging tegen de beslissing van de raadkamer.

Ontbrekende pv’s

De zitting over de 7 verdachten in het voetbalfraudedossier werd deze namiddag verdergezet, nadat de verdediging vrijdag uitvoerig gepleit had. Er werd vrijdag bij het federaal parket op aangedrongen om ontbrekende processen-verbaal aan het strafdossier toe te voegen; daarom werd de zaak verzet naar dinsdag.

Het federaal parket had voor alle 7 verdachten de bevestiging van de aanhouding gevraagd, maar zei zich voor wat betreft Olivier Somers en Maria Bogojevska te kunnen vinden in een elektronisch toezicht. Eerder had de raadkamer in Tongeren ook Karim Mejjati, Dragan Siljanoksi en Thierry Steemans al met een enkelband naar huis willen sturen, maar het federaal parket was tegen die beslissing in beroep gegaan. 

Spelersmakelaar Dejan Veljkovic ging niet in beroep tegen de verlenging van zijn aanhouding door de raadkamer. Topscheidsrechter Bart Vertenten deed dat wel, maar zijn zaak werd vrijdag uitgesteld naar 8 november door het wrakingsverzoek tegen onderzoeksrechter Joris Raskin, dat op 5 november behandeld wordt door het Antwerpse hof van beroep.

Dossier Fraude Belgisch voetbal
Dossier Fraude Belgisch voetbal

Lees alle artikels

nieuws

cult

zine