Fraude in Belgisch voetbal

Wie sleurt spijtoptant Veljkovic allemaal mee in z’n val?

- Niels Vleminckx, Bjorn Maeckelbergh - Bron: Het Laatste Nieuws

Dejan Veljkovic wordt spijt­optant. De hakbijl dreigt voor veel club­leiders, spelers, trainers en collega-makelaars. De vraag is niet of hij iemand mee­sleurt in zijn val. Wel: hoeveel en wie?

Lees meer over operatie ‘Schone Handen’

3 Bart Vertenten verlaat de gevangenis. © BELGA

Veljkovic wordt spijtoptant: “Hij zal betrokkenheid van andere personen toelichten.”

Waarom Anderlecht-speler Hanni máár geel kreeg voor een elleboog en andere lessen uit de telefoontaps. Hoe bezwarend zijn de afgeluisterde telefoons?

De verklaring van Kris Luyckx, advocaat van Dejan Veljkovic, sloeg in als een bom. “Hij was werkzaam in een sector die door en door verrot is. Hij wil daar niet als enige voor opdraaien. Hij zal toelichting geven bij de betrokkenheid van personen die nog niet gekend zijn in het onderzoek, of wiens rol nog niet is uitgeklaard.”

Reken maar dat de halve voetbal­wereld gisterenmiddag ongemakkelijk over z’n stoel begon te schuiven. De nieuwe status van Veljkovic als spijt­optant kan een ongekend sneeuwbal­effect met zich meebrengen. Een splinter­bom waarbij er nog veel slachtoffers zullen vallen. De vraag is niet langer óf Veljkovic anderen aan de galg zal praten. 

nieuws

cult

zine