Fraude in het voetbal

Westerlo-voorzitter Wynants: "Klacht rond matchfixing was niet persoonlijk gericht tegen Bayat"

- Redactie - Bron: Het Laatste Nieuws
1 © BELGA

De klacht die tweedeklasser KVC Westerlo indiende wegens wedstrijdfraude, was niet persoonlijk gericht tegen makelaar Mogi Bayat. Westerlo-voorzitter Herman Wynants nuanceert zijn eerdere verklaringen daarover.

Westerlo diende vorig jaar bij het federaal parket in Brussel een officiële strafklacht in naar aanleiding van mogelijke wedstrijdvervalsing tijdens de partij Kortrijk-Moeskroen. Moeskroen moest toen van Kortrijk winnen om in de hoogste klasse te blijven en deed dat ook. Door die overwinning degradeerde Westerlo.

Wynants antwoordde woensdag eerst bevestigend op de vraag of zijn klacht tegen Mogi Bayat was gericht, maar zei later op de dag dat de klacht Bayat niet persoonlijk viseerde. "We hebben enkel klacht ingediend vanwege de wedstrijd Kortrijk-Moeskroen. Het is niet aan mij om het onderzoek te voeren".

Westerlo, toen voorlaatste in de stand, werd die dag in eigen huis verslagen door Racing Genk. De Kempense club bevestigt aan Het Laatste Nieuws dat ze destijds een klacht heeft ingediend, maar die was niet expliciet gericht tegen Mogi Bayat. 

Dossier Fraude Belgisch voetbal
Dossier Fraude Belgisch voetbal

Lees alle artikels

nieuws

cult

zine