Sport

Wembley wordt verkocht: van Engelse voetbaltempel naar American football-tempel

Ondernemer Khan heeft 680 miljoen euro veil voor Wembley in Londen

2 Het iconische Wembley wordt verkocht, waarschijnlijk aan een Amerikaanse NFL-ondernemer © Photo News

De Londense voetbaltempel Wembley komt binnenkort in Amerikaanse handen. Ondernemer Shahid Khan heeft er ruwweg 680 miljoen euro voor veil. Hij wil er, onder andere, zijn American Football-team in laten spelen. Zo wordt het Engels voetbal nog wat internationaler. En merkwaardig genoeg levert dat amper protest op.

Share

De dure renovatie van Wembley hangt de FA als een molensteen om de nek. De bond heeft 130 euro miljoen schulden bij verschillende overheidsinstellingen

De finale van de wereldbeker voetbal in 1966, zes finales van de Champions League en voorganger Europacup I, sinds mensenheugenis de ontknoping van de FA Cup, het wereldkampioenschap boksen voor zwaargewichten in 2017, honderden uitverkochte concerten van onder anderen Michael Jackson, Paul McCartney, The Rolling Stones, U2 en Adele. En de verloren Europese finale van Antwerp FC in 1993, natuurlijk. Wembley ademt geschiedenis en grootheid, een parel aan de Britse kroon. Toch komt dat bijna honderd jaar oude icoon binnenkort in nieuwe, Amerikaanse handen.

nieuws

cult

zine