Wielrennen

Voormalig Belgisch wielerkampioen Serge Baguet (47) overleden

- Redactie - Bron: Het Laatste Nieuws, Belga

Oud-wielrenner Serge Baguet is vanmorgen in Sint-Lievens-Houtem overleden aan de gevolgen van een slepende ziekte. Dat meldt Het Laatste Nieuws. Baguet pakte in 2001 een ritzege in een etappe van de Tour de France en kroonde zich in 2005 tot Belgisch kampioen op de weg. Hij werd 47.

3 Serge Baguet. © Photo News
3 Serge Baguet dolgelukkig na zijn winst op het BK in 2005. © Photo News

Baguet was als profrenner actief tussen 1991 en 1996 en tussen 2000 en 2007. Zijn mooiste momenten beleefde 'den dakwerker' in 2001 met een ritzege in de zeventiende etappe in de Tour in Montluçon en de winst in de Druivenkoers en in 2005, toen hij zich in Saint-Hubert tot Belgisch kampioen bij de elite kroonde. Het grootste deel van zijn carrière reed hij voor Lotto, in 2007 zette hij in de kleuren van Quick Step-Innergetic een punt achter zijn wielercarrière.

HLN weet dat hij in oktober 2014 tijdens een fietsvakantie in Spanje met spoed moest worden opgenomen in een ziekenhuis. Hij werd daar geopereerd aan de appendix en de dokters verwijderden een stuk darm. Uit de analyse van dat stuk darm bleek dat er een tumor woekerde in het lichaam van Baguet. Een zware behandeling met chemo en een nieuwe operatie volgden op deze diagnose. Baguet bleef echter ambitieus en plande in 2016 een comeback in het mountainbiken. Die kwam er al een jaar eerder in een cross in de Houtemse deelgemeente Vlierzele, een wedstrijd voor Kom op Tegen Kanker.

3 © Photo News

nieuws

cult

zine