Voetbal

Voetbalclub Lierse vindt op de valreep dan toch een overnemer

- KDC/YP - Bron: Het Laatste Nieuws
3 © Photo News

De overname van 1B-club Lierse is gisteravond laat dan toch rond geraakt. Rond 23.30 uur liet Lierse weten dat er een deal met een geïnteresseerde partij werd ondertekend.

Het is een groep rond ex-Waregemspeler David Nakhid die voortaan de plak zal zwaaien op het Lisp. 

De overname kwam net op tijd, want hoewel eerder werd aangenomen dat Lierse tot 26 april de tijd had om een licentiedossier in te dienen bij het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS), bleek dat tot en met de 26ste te zijn. 

Met de overname op zak heeft de viervoudige landskampioen straks een veel grotere kans om via het BAS alsnog een nieuwe proflicentie te bekomen. 

3 Maged Samy. © BELGA

Omdat afscheidnemend eigenaar Maged Samy niet van plan was om nog veel centen in Lierse te pompen, had de club zonder nieuwe geldschieter weinig perspectieven. Na tien en een half (veelal turbulente) jaren trekt Samy de deur van het Vanderpoortenstadion nu dus definitief achter zich dicht. Hij nam intussen ook via een berichtje op Facebook afscheid van zijn club: "Een welgemeende vaarwel na 11 jaar hard werk bij een fantastische club. Vaarwel Lierse, ik wens jullie het allerbeste in de toekomst. Mijn hart zal voor altijd geel en zwart zijn."

Jan Van Elst, CEO van de club, had nog enkele woorden van dank in petto voor Samy. "We willen hem graag bedanken omdat hij heeft meegedacht in het belang van de club. Een faillissement, waarbij hij onder meer het stadion had kunnen verkopen, had hem meer opgebracht, maar toch heeft hij meegezocht naar een andere oplossing", klonk het.

3 © BELGA

zine