Zondag 18/08/2019

Fraudeonderzoek voetbal

Voetbalbond teruggefloten: competitie mag niet starten voor definitieve uitspraak

Clubadvocaat Walter Damen spande het eenzijdig verzoekschrift in. Beeld BELGA

De samenstelling van de reeks in eerste klasse A mag nog niet definitief vastliggen. Zo heeft de voorzitter van de Brusselse rechtbank beslist na een eenzijdig verzoekschrift dat Beerschot vrijdag heeft ingespannen.

“De competitie in 1A en 1B mag nog niet starten, vooraleer het Belgische Arbitragehof voor de Sport (BAS) een definitieve uitspraak heeft gedaan over KV Mechelen”, zo verkondigt de Antwerpse voetbalclub het vonnis. Beerschot had de procedure wegens hoogdringendheid op eenzijdig verzoekschrift aangespannen, de rechter sprak zich nog dezelfde dag uit. Beerschot stuurde al een deurwaarder op pad om de beschikking bij de voetbalbond te laten betekenen.

De uitspraak maakt de onzekerheid over de competitiestart opnieuw groter. Eerder had het BAS al tussentijds beslist dat KV Mechelen reglementair niet kan degraderen omdat de vordering te laat was ingediend. Over de grond van de zaak of KV Mechelen schuldig is aan de matchvervalsing moet de beslissing nog altijd volgen. Het BAS heeft in principe tot in augustus tijd om zich uit te spreken, al is de verwachting dat het definitieve oordeel sneller volgt, mogelijk al volgende week. De competitiestart in 1A is voorzien voor het weekend van 26 tot 28 juli. Ook wegens de Europese competities heeft België baat bij een spoedige beslissing van het BAS.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met De Morgen?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van De Morgen rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar info@demorgen.be.
© 2019 MEDIALAAN nv - alle rechten voorbehouden