Voetbal

Vanhaezebrouck wijst spelers op hun plichten

1 © BELGA

Roemloos eruit in de beker. Twee keer met de billen bloot in Europa. Wat doe je dan als trainer van het trotse Anderlecht, in het besef dat een nieuwe afgang morgen in Waregem paars-wit onwaardig zou zijn? Hein Vanhaezebrouck stelt daarom zijn leiders voor hun plichten.

Als zijn spelers even zelfverzekerd zouden spelen als zijn trainer met de pers praat, dan zou voorzitter Marc Coucke op zijn twee oren kunnen slapen. Hein Vanhaezebrouck maakte gisteren geen vertwijfelde indruk. Druk? Hoort erbij. En wie dat niet aankan, die heeft geen plek bij Anderlecht, zegt hij.

Vanhaezebrouck rekent op zijn leiders om het team weer op de rails te zetten, want hij mag dan zelf tactisch briljante schema's uittekenen, als zijn spelers hun taken niet uitvoeren, dan staat hij machteloos. "Zij moeten hun verantwoordelijkheid opnemen en veeleisender zijn. Als een speler twee keer makkelijk geel pakt, dan kan je dat als groep niet accepteren. Het is niet genoeg dat alleen de coach reageert, dan moet je als team een signaal geven. Ik ben al achttien jaar trainer en zulke problemen heb ik nog nooit gehad."

Nu nog die mannen vinden, want uitgesproken leiders lopen er in de kern niet bepaald rond. Afwachten of er morgen aan de Gaverbeek toch eentje zal opstaan.

nieuws

cult

zine