Fraude in het voetbal

Vandaag hoorzittingen over matchfixing: welke keuken werd er nu juist besteld?

1 Mechelen-voorzitter Johan Timmermans spreekt met de pers en misnoegde supporters ten tijde van het losbarsten van de affaire. © BELGA

Vandaag zet het bondsparket de verhoren van vijf (ex-)officials van KV Mechelen en Waasland-Beveren verder. Wat bedoelde makelaar Dejan Veljkovic met dat ene telefoontje: 'De keuken is besteld'? Veljkovic zelf wordt niet gehoord door het bondsparket.

Terwijl het mogelijk nog twee jaar wachten is op iets als een proces rond operatie Propere Handen, schoot het parket van de Belgische voetbalbond (KBVB) zelf in actie. Onder leiding van onderzoekscoördinator Ebe Verhaegen worden vijf mensen verhoord. Namens KV Mechelen zijn dat ex-financieel directeur Thierry Steemans, technisch directeur Stefaan Vanroy en hoofdaandeelhouder Olivier Somers. Bij Waasland-Beveren gaat het om voorzitter Dirk Huyck en financieel directeur Olivier Swolfs.

De KBVB stelde zich burgerlijke partij in het fraudeonderzoek en hoopte zo inzage te bekomen in het dossier, maar kreeg die nog niet.

nieuws

cult

zine