Ronaldo

Ronaldo voorlopig uit Portugese nationale ploeg gezet

- Redactie - Bron: De Volkskrant

Cristiano Ronaldo is door de Portugese bondscoach Fernando Santos buiten de selectie gelaten voor de interlands met Polen (11 oktober) en Schotland (14 oktober). Santos wilde de afwezigheid van de 33-jarige stervoetballer, die wordt verdacht van verkrachting, niet verder toelichten. Wel zei hij volledig achter Ronaldo te staan.

Wat voorafging

Het Duitse weekblad Der Spiegel concludeerde onlangs op basis van 'honderden documenten van verschillende bronnen' dat Ronaldo in 2010 een schikking trof met Kathryn Mayorga. Hij zou haar in zijn hotelkamer hebben verkracht. 

Ronaldo wordt verdacht van de verkrachting van Kathryn Mayorga. De politie in Las Vegas maakte maandag bekend dat het onderzoek naar een seksueel misdrijf op 13 juni 2009, waarbij Ronaldo betrokken zou zijn geweest, is heropend.

Wederzijdse instemming

Zelf ontkent Ronaldo de verkrachting ook in alle toonaarden. "Ik ontken krachtig de beschuldigingen die tegen mij zijn ingebracht. Hoezeer ik mijn naam wil zuiveren, ik weiger om het mediacircus te voeden, dat door mensen is ontstaan die zichzelf ten koste van mij willen promoten", schreef Ronaldo woensdag op Twitter.

nieuws

cult

zine