Voetbal

Usain Bolt onderhandelt over voetbalcarrière in Australië

1 Usain Bolt staat na zijn atletiekcarrière geregeld op een voetbalveld. Hier signeert hij voetbalshirts van fans na een training met Borussia Dortmund. © REUTERS

Usain Bolt is binnenkort mogelijk te zien als profvoetballer in de Australische A-league. De 31-jarige Jamaicaanse sprintlegende is in gesprek met Central Coast Mariners over een proefperiode van zes weken. Dat bevestigt de club op zijn website.

Bolt zette vorig jaar in augustus op het WK in Londen een punt achter zijn indrukwekkende atletiekcarrière. De achtvoudige olympisch kampioen en wereldrecordhouder op de 100 en 200 meter mocht de voorbije maanden al meetrainen bij de Duitse topclub Borussia Dortmund (in maart) en het Noorse Stromsgodset (in juni).

Bij Central Coast Mariners zal Bolt, die een grote fan is van Manchester United, zes weken de kans krijgen om zich te bewijzen. De club uit Gosford, een stad zo'n 75 kilometer ten noorden van Sydney, benadrukt op zijn website dat er geen enkele garantie op een contract is gegeven.

nieuws

cult

zine