Dakar 2015

Turboproblemen slaan Willemsen terug, Gotlib mag zand scheppen

6 ©PHOTO_NEWS

Trucker Peter Willemsen deelde in de Dakar opnieuw in de klappen, voor de zoveelste dag op rij. "Deze keer liet de turbo het afweten. We hebben die in de woestijn vervangen en verloren bijna drie uur. Fijn is dit niet maar het vooropgesteld doel van deze wedstrijd is de finish halen om ervaring op te doen met de truck. Dan horen dit soort tegenslagen bij het spelletje."

©PHOTO_NEWS

Charly Gotlib eindigde in de zesde etappe op de 21ste plaats. In de stand van de vrachtwagens vinden we hem op de 22ste stek. De Antwerpenaar moest vrijdag letterlijk de handen uit de mouwen steken.

"Goede rit voor ons"
"Voor het eerst in deze Dakar hebben we zand moeten scheppen nadat we ons boven op een duinenkam hadden vastgereden", zegt Gotlib. "We kregen een prachtige rit geserveerd met in het begin keien maar nadien mooie zoutplateaus en duinen om van te smullen. Op een kleine technische hapering, een probleem met een remleiding die was losgekomen, en het uitgraven na was het een goede rit voor ons."

©PHOTO_NEWS

Na zes dagen kunnen we trouwens stellen dat enkele Belgen vlot meedraaien in de top-10 bij de wagens en vrachtwagens. Jean-Marc Fortin heeft nog steeds vier wagens van zijn Belgisch Overdrive team in de top 10 staan. Eén daarvan, de Toyota van Giniel De Villiers, mag nog stiekem hopen op meer. Hij staat tweede op 11 minuten van leider Al Attiyah (MINI), een te verwaarlozen verschil.

Jojo in het klassement
Tom Colsoul, de corijder van Bernhard Ten Brinke (Toyota), is opnieuw een plaatsje opgeschoven naar nummer 5. De Landenaar speelt jojo in het klassement. Tijdens de 6e rit verliep alles uitstekend. "Dit was een rit uit het boekje", zegt Tom Colsoul. "Geen problemen, geen lekke band en foutloos door de duinen. Zaterdag en zondag staat de marathonetappe gepland waarbij we ons twee dagen zelf moeten zien te redden."

Ferme tik Van Der Vaet
Daar waar Colsoul opschoof in het klassement, kreeg Jan Van Der Vaet bij de vrachtwagens een ferme tik. "Het ging goed tot we vast kwamen te zitten in een duinpan. Een band was van een velg gekomen, we staken tot de as in het zand. Van Vliet heeft ons vlot getrokken. We zijn er hem uiterst dankbaar voor! We zakken naar de 6e plaats maar met de marathonetappe in zicht blijft alles mogelijk."

Bij de motoren zijn er geen Belgen meer. Didier Fourny (Yamaha) en Franck Verhoestraete (Sherco) hebben alle twee opgegeven.

©BELGA
©BELGA
©BELGA

nieuws

cult

zine