Dossier AA Gent

Transfer Belgische doelman naar Gent strandde in extremis: "Ken de reden van het afketsen nog steeds niet"

2 © photo_news

Bram Castro had bijna zijn transfer naar zijn geboorteland te pakken, maar de overgang van de Belgische doelman naar AA Gent strandde nog in extremis. Het 34-jarige sluitstuk wilde dichter bij zijn familie zijn en alles leek in de juiste plooi te vallen. Totdat de doelman van Heracles Almelo voet op Belgische bodem zette.

"Op het moment dat ik arriveerde, voelde ik al dat er iets niet klopte", vertelt Castro aan het Nederlandse blad Voetbal International. "Ik werd niet onthaald als een speler die ze echt wilden inlijven. Toen ik aankwam aan het stadion was er niemand om mij te ontvangen. Zelfs geen teammanager. Dan ben ik maar beginnen te bellen in de hoop dat iemand me de weg wilde wijzen. Ik kreeg steeds meer het gevoel dat er iets niet klopte, maar de reden dat de transfer afketste heb ik nog steeds niet."

Castro wou absoluut naar ons land terugkeren omdat hij de jeugd van zijn twee kinderen vanop afstand moet volgen. De doelman probeert dan ook zo veel mogelijk zijn iPad in te schakelen. "Je kan zeggen dat ik de dag zoals andere vaders begin. Namelijk aan de ontbijttafel met de kinderen. Zo'n vijf à tien minuten gaat de tablet aan en dan vraag ik bijvoorbeeld of ze goed geslapen hebben."

2 © anp
Dossier AA Gent
Dossier AA Gent

Lees alle artikels
Dossier Eerste Klasse

Lees alle artikels

nieuws

zine