Fraude Belgisch voetbal

Topmedewerkers KV Mechelen meegenomen voor verhoor

2 Het AFAS stadion van KV Mechelen. © BELGAONTHESPOT

Johan Timmermans, voorzitter van KV Mechelen, heeft bevestigd dat drie mensen betrokken bij de club zijn meegenomen voor verhoor, vermoedelijk naar Leuven. Het gaat om de hoofdaandeelhouder, de financieel directeur en de sportief directeur. De twee journalisten worden ook nog altijd vastgehouden.

In het grootschalige onderzoek naar fraude in het Belgisch voetbal zijn drie topfiguren van KV Mechelen opgepakt. Het gaat om hoofdaandeelhouder Olivier Somers, financieel directeur Thierry Steemans en sportief directeur Stefaan Vanroy. Het parket nam ook administratie van spelers en ex-spelers gelinkt aan de verdachte makelaars (Mogi Bayat) mee. 


Voorzitter van KV Mechelen 
Johan Timmermans heeft voorts geen informatie van hen of van het parket gekregen, zegt hij. De club heeft zelf ook laten weten medewerking te verlenen aan het onderzoek.

Lees verder onder de foto.

2 Voorzitter van KV Mechelen Johan Timmermans. © BELGA

"Twee journalisten worden nog vastgehouden"

De twee journalisten, van Het Nieuwsblad en Het Laatste Nieuws, die werden verhoord in het grootschalige fraudeonderzoek binnen het Belgische voetbal, worden nog altijd vastgehouden. Dat zegt Pol Deltour, nationaal secretaris van de Vlaamse Vereniging voor Journalisten (VVJ).

"Inhoudelijk weet ik niet meer over het dossier, maar ik weet via contact met de redacties van Het Nieuwsblad en Het Laatste Nieuws dat beide journalisten nog worden vastgehouden", zegt Deltour.

De twee regiosportverslaggevers, die allebei KV Mechelen volgen, worden waarschijnlijk verhoord voor hun contacten met Dejan Veljkovic, die omschreven wordt als de huismakelaar van onder meer KV Mechelen.

Het federaal parket heeft ondertussen gemeld dat alle personen die verhoord zijn in het dossier van fraude in het Belgisch voetbal, als verdachte werden verhoord. 

Dossier Fraude Belgisch voetbal
Dossier Fraude Belgisch voetbal

Lees alle artikels

nieuws

cult

zine