Dossier Eerste Klasse

Teodorczyk spreekt: "Die middelvinger? Was louter reactie op gedrag Club-fans"

2 © Photo News

"Pfff. Alsof ik iemand vermoord had." De toon is meteen duidelijk in het interview dat Lukasz Teodorczyk aan het Poolse 'SportoweFakty' geeft. Why always him?

De opgestoken middelvinger richting de fans van Club Brugge: het was allemaal niet zo bedoeld. "De media hebben er een hele heisa rond gemaakt. Totaal overdreven. En het is niet alsof er nooit eerder zoiets gebeurd is... Kijk, ik liep samen met Frank Boeckx de bus uit. De supporters van Club Brugge spuwden op ons, scholden ons uit en gooiden met bier. Omdat ik net naast Frank liep, met wie ik vaak al lachend mijn middelvinger laat zien, deed ik dat naar die fans. Het was een reactie op hun gedrag, niet meer en niet minder. Ik heb er later een gesprek over gehad met de coach. Ik legde hem alles uit, en de kous was af. Later las ik dat ik een boete zou krijgen van de politie: nooit iets van gezien."

Ook zijn niet-verschijning op de Gouden Schoen lacht Teodorczyk weg. "Ik was heus niet de enige die zijn kat gestuurd heeft. Bovendien: niemand weet waarom ik er niet was. Maar als je het zou weten, zou je het begrijpen."

Een zeldzaam relaas van 'Teo' over zijn liefde voor zijn moeder én zijn toekomstplannen, lees je op HLN Sport Plus, onze zone exlusief voor abonnees. Proef nu 4 weken lang voor slechts 1 euro.

2 © photo_news
Dossier Eerste Klasse

Lees alle artikels

nieuws

cult

zine