Fraude Belgisch Voetbal

Strafklacht tegen topvoetbalmakelaar Henrotay voor achterhouden miljoenen bij transfers

1 Topvoetbalmakelaar Christophe Henrotay. © BELGAIMAGE

Het parket van Tongeren is een strafonderzoek gestart tegen topmakelaar Christophe Henrotay. Dat meldt De Tijd. Hij zou beschuldigd worden van het achterhouden van miljoenen euro's bij de transfers van onder andere Youri Tielemans, Leander Dendoncker en Romelu Lukaku. 

Henrotay, die deze zomer nog onder andere de transfer van de Belgische topdoelman Thibaut Courtois van Chelsea naar Real Madrid regelde, is internationaal een grote naam in het voetbal. Waar Mogi Bayat vaak de keizer van het Belgische voetbal wordt genoemd, is het Henrotay die als het om de echt grote namen gaat vaak de plak zwaait. 

Share

Henrotay, die deze zomer nog de transfer van Thibaut Courtois regelde, is internationaal een grote naam

Het onderzoek gaat uit van een strafklacht met burgerlijke partijstelling van de professionele begeleider van voetbalspelers Peter Smeets. Smeets werkt al jaren samen met een hoop Belgisch toptalent in het voetbal. Enkele jaren geleden ging hij in zee met Henrotay, die de transfers van de spelers onder Smeets' begeleiding verzorgde. 

De Tijd schrijft dat er tijdens die samenwerking achter Smeets zijn rug om op grote schaal wantoestanden hebben plaatsgevonden. Henrotay zou bij de transfers van onder andere Rode Duivels Romelu Lukaku, Youri Tielemans en Leander Dendoncker miljoenen euro's achter hebben gehouden. Hij zou daarbij onder andere onderhandse commissies en constructies met vennootschappen in het buitenland hebben opgezet. 

De samenwerking tussen Smeets en Henrotay werd na de ontdekking van deze praktijken verbroken. Zowel Smeets als Henrotay wensten niet te reageren.

Dossier Fraude Belgisch voetbal
Dossier Fraude Belgisch voetbal

Lees alle artikels

nieuws

cult

zine