sport

Snowboarder Sebbe De Buck kan zich niet plaatsen voor finale in de slopestyle

2 Sebbe De Buck © BELGA

Snowboarder Sebbe De Buck is er vanmorgen niet in geslaagd zich te plaatsen voor de finale in de slopestyle. De 22-jarige De Buck liet scores van 59.40 en 29.58 noteren en dat volstond niet om de kwalificaties te overleven. Bij zijn tweede run kwam hij ten val. Later op de dag (vanaf 5u00) komen met Seppe Smits en Stef Vandeweyer nog twee Belgen in actie.

Nadat de start door een technisch probleem met zo'n veertig minuten werd uitgesteld, konden de snowboarders beginnen aan hun olympiade in Pyeongchang. In zijn eerste run speelde De Buck in winderige omstandigheden op veilig en liet een score van 59.40 optekenen, waarmee hij de negende plaats innam. 

Tijdens de tweede run viel de Antwerpenaar bij de landing van zijn eerste jump. Daardoor was zijn score (29.58) nog lager en was hij meteen uitgeschakeld. 

2 © BELGA

De Noor Marcus Kleveland liet met 83.71 de beste score optekenen. Hij bleef de Nieuw-Zeelander Carlos Garcia Knigt (80.10) en de Canadees Sebastien Toutant (78.01) voor. Verder plaatsten ook de Noren Mons Roisland (76.50) en Torgeir Bergrem (75.45) en de Zweed Niklas Mattsson (73.53) zich voor de finale.

De Buck, vorig jaar vierde op het WK slopestyle, brak vorige maand tijdens de X-Games in het Amerikaanse Aspen zijn pols bij een valpartij. Hij werd nog voor de Spelen geopereerd en startte met een metalen pin.

De beste zes in de twee reeksen stoten door naar de finale. Tweevoudig wereldkampioen Seppe Smits wordt zeker in die finale verwacht. Voor benjamin Stef Vandeweyer lijkt dat lastig te worden.

nieuws

cult

zine