Serena Williams

Serena Williams mag Black Panther-pakje niet meer dragen in Parijs

1 ► Serena Williams op Roland Garros dit jaar. © AFP

De Franse tennisfederatie zal de zwarte bodysuit die de Amerikaanse tennisster Serena Williams droeg tijdens Roland Garros volgend jaar niet meer toestaan. Een gitzwarte bodysuit met een roze tailleband moest de comeback van de jongste Williams-zus markeren, haar eerste grandslamtoernooi sinds de geboorte van haar dochter in 2017. "Ik voel me een krijger hierin, een superheld, een koningin van Wakanda", verwees Williams achteraf naar de populaire Marvel-film.

Share

'Dit is gewoon weer een manier om het uiterlijk van zwarte vrouwen in te perken'

Toch zal het Black Panther-pakje in de kast moeten blijven volgend jaar, zegt de Franse tennisfederatie, die voor de komende editie in 2019 alvast de outfits van de spelers onder de loep neemt. "We moeten het spel en zijn regels respecteren", stelt voorzitter Bernard Giudicelli in Tennis Magazine. Alerte twitteraars wezen de federatie erop dat Marion Bartoli in 2013 op de court van de French Open verscheen in een gelijkaardig ensemble en dat daar toen geen heisa om gemaakt werd. "Dit is gewoon weer een manier om het uiterlijk van zwarte vrouwen in te perken", klinkt het.

De uitspraken van de tennisfederatie zetten voornamelijk kwaad bloed omdat Williams' outfit geen fashion statement was: kledingsponsor Nike ontwierp de bodysuit speciaal om de bloedcirculatie te bevorderen en (levensbedreigende) bloedklonters te voorkomen, waar Williams sinds haar bevalling last van had.

nieuws

cult

zine