Voetbalfraude

Scheidsrechters Vertenten en Delferière verliezen FIFA-badge

1 Sebastien Delferiere. © BELGA

De gecontesteerde scheidsrechters Bart Vertenten en Sébastien Delferière zullen niet meer aangeduid kunnen worden door de UEFA of de FIFA voor internationale wedstrijden. Het Uitvoerend Comité van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) nam de semiprofs hun FIFA-badge af.

Het Uitvoerend Comité nam die beslissing op voorstel van het scheidsrechtersdepartement van Johan Verbist. De plaatsen van Vertenten en Delferière, die genoemd worden in het voetbalschandaal, worden ingenomen door semiprofs Bram Van Driessche en Nathan Verboomen.

In totaal komen zeven Belgische scheidsrechters in aanmerking voor internationale aanduidingen. Delferière was de hoogst geplaatste. Hij was in groep 1, net onder de Elitegroep, ingedeeld. Vertenten bevond zich net als Alexandre Boucaut en Jonathan Lardot in groep 2.

Vertenten en Delferière werden door de KBVB ook al op non-actief gezet en mogen voorlopig geen matchen fluiten. Delferière werd in het fraudeonderzoek vrijgelaten onder voorwaarden, Vertenten zit nog altijd in de cel.

Dossier Fraude Belgisch voetbal
Dossier Fraude Belgisch voetbal

Lees alle artikels

nieuws

cult

zine