tour de france

Sagan vloert Colbrelli na prangende spurt en neemt geel over van pechvogel Gaviria

- XC - Bron: Het Laatste Nieuws
6 © AFP

De tweede rit van de Tour de France was een prooi voor Peter Sagan. De Slovaakse wereldkampioen hield Sonny Colbrelli af en neemt de gele trui over van Fernando Gaviria. Die laatste raakte in de slotfase betrokken bij een valpartij.

6 © REUTERS

De tickets voor de vroege vlucht waren andermaal goedkoop. Sylvain Chavanel, Dion Smith en Michael Gogl zonderden zich vrij snel af van de grote meute. Niet veel later stond de eerste en enige beklimming van de dag op het menu: de Côte de Pouzauges, een helling van 1 kilometer aan 3,9 procent. Smith bereikte als eerste de top en snoepte zo de bolletjestrui af van Kévin Ledanois.

Vervolgens leek Gogl gebeten te zijn door een insect. In elk geval: de Oostenrijker liet zich inlopen. En ook Smith haakte voorin (bewust) af. Missie volbracht voor de renner van Wanty-Groupe Gobert. Nadien stond Chavanel er alleen voor. Het begin van een eenzame namiddag voor de Franse veteraan van Direct Energie.

Opgave Sánchez, pech Gaviria

Onderweg gaf Tsgabu Grmay er wegens hevige buikkrampen de brui aan - de eerste opgave van deze Tour was een feit. Wat later een nieuwe exit. En niet de minste: Luis León Sánchez. De Spanjaard van Astana kon niet meer verder na een zware val.

Op 13 kilometer van de streep was de onemanshow van Chavanel ten einde. Nadien wederom een hectische slotfase, met een nieuwe tuimelperte als gevolg. Onder meer Michael Matthews en Fernando Gaviria waren erbij betrokken. Peter Sagan profiteerde optimaal en snelde naar de zege en de leiderstrui. Sonny Colbrelli en Arnaud Démare maakten de top drie compleet. Timothy Dupont werd zesde.

6 © Photo News
6 © Photo News
6 © Photo News
6 © Photo News

nieuws

cult

zine